De Antoniusschool

Welkom op onze school

De Antoniusschool telt ca. 80 leerlingen en kan (als enige school in het kleine dorp Lievelde) met recht een echte dorpsschool genoemd worden. De school deelt een schoolplein met peuterspeelzaal Lucky Luke van De Achthoek en met Kindcentrum de Timp. Dit is een dagopvang voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Op activiteitenniveau wordt er door zowel de peuters als onze kinderen samengewerkt met de Timp. De kinderen komen op zeer natuurlijke wijze al van jongs af aan in aanraking met elkaar. Wij zijn ervan overtuigd dat de sociale integratie van valide en minder valide kinderen actief burgerschap bevordert.

Onze belangrijkste uitgangspunten/kernwaarden zijn:

Een veilige leeromgeving,
Uitdagend en adaptief onderwijs,
Samenwerkend leren,
Zelfstandigheid ontwikkelen

Op dit moment ligt de focus in onderwijsontwikkeling op:

Bouwen aan een lerende cultuur!

Vanuit een onderzoekende basishouding zetten we initiatieven op ter verbetering van ons onderwijs. Vanuit deze persoonlijke initiatieven onderzoeken we samen de effecten.

Meer muziek in de klas!

De Antoniusschool in Lievelde is trots op het feit dat zij (als één van de drie basisscholen in Oost Gelre) mag deelnemen aan de Landelijke subsidieregeling ‘Muziekimpuls’. Minister Bussemaker heeft deze 3-jarige subsidieregeling in het leven geroepen om meer muziek in de klas te realiseren. Onder begeleiding van muziekschool Boogie Woogie én met medewerking van de plaatselijke muziekverenigingen krijgt muziekonderwijs een flinke impuls in Lievelde. Omdat muziek in het dorp Lievelde een belangrijke verbindende factor heeft, zijn ook De Harmonie St. Willibrord, drumband De Schanskloppers én het kinderkoor betrokken bij het hele project. Op die manier hoopt de school, dat niet alleen de leerlingen, maar ook alle ouder(s) en overige dorpsbewoners veel plezier gaan beleven aan deze impuls.

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl