de zomerbibliotheek

de zomerbibliotheek

Vrijdag 28 juni 2019

Achterhoekse kinderen deze zomer actief tijdens ZomerBieb

Deze zomervakantie staat de Bibliotheek Oost-Achterhoek bol van de activiteiten. Van 15 juli tot en met 30 augustus organiseren we voor het eerst de ZomerBieb. De activiteiten van de ZomerBieb zijn speciaal voor kinderen van 6-12 jaar. Op elk moment kunnen zij spelenderwijs meedoen met een leuk lees- en taalprogramma en creatieve workshops. Het volledige programma vindt u op www.oostachterhoek.nl/ZomerBieb.

 

Spelenderwijs met taal en lezen

Kinderen van 6-10 jaar gaan in de bibliotheken van Borculo, Neede, Lichtenvoorde en Winterswijk spelenderwijs aan de slag met taal en lezen. Bijvoorbeeld met het spannende Superheldenspel, de Annie M.G. Schmidt Quiz of de vakantieboekenbingo. Ook worden er verhalen voorgelezen. Er zijn leuke prijzen te winnen en er is altijd wat lekkers voor de kinderen. Bijkomend voordeel is dat de kinderen tijdens de zomer bezig blijven met lezen en schrijven. Zo voorkomt u een taaldip na de zomervakantie. Deze bijeenkomsten zijn gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Workshops

De iets oudere kinderen (9-12 jaar) kunnen in de vestigingen in Eibergen en Ruurlo terecht voor stoere en creatieve workshops. Zij leren onder begeleiding vloggen over hun favoriete boek, filmpjes en klei-animaties maken of gaan aan de slag met een green screen. Ook voor deze kinderen staat een lekkere traktatie klaar. Deelname kost € 2,50 per keer en aanmelden vooraf is niet nodig. Een groot aantal van de workshops wordt uitgevoerd door Patrick Ros via Muziek en Kunstwijs.

Minecraft XL Bouwwedstrijden

Op vrijdag 23 augustus strijden jongens en meiden van 9-13 jaar tijdens twee spannende Minecraft XL Bouwwedstrijden voor een felbegeerde legobokaal. Deze wedstrijd wordt door de Bibliotheek georganiseerd. Aanmelden voor deze wedstrijd kan via www.oostachterhoek.nl/ZomerBieb. Deelname kost € 15,-.


Terug

Vicariestraat 2

7137 MN Lievelde

0544-372635

antoniuslievelde@nullparaatscholen.nl