Project Leemputten

Project Leemputten

Maandag 19 november 2018

Steenrijk, project over De Leemputten, sluit af met expositie Vanaf september hebben leerlingen van groep 5 t/m 8 en senioren uit Lievelde met veel plezier deelgenomen aan het project Steenrijk. Bij dit project, waarbij de leemputten in de buurtschap Zwolle centraal staan, komen geschiedenis, natuur en kunst op harmonieuze wijze en haast vanzelfsprekend samen. Activiteiten als bezoek aan museum De Scheper (Eibergen), wandeling door het natuurpark en het bekijken van oude foto’s van de leemwinning, droegen bij aan een zo volledig mogelijk overzicht.

Samen afsluiten met kunstobject Onder de bezielende leiding van beeldend kunstenaar Ludmilla van der Spoel is het project afgesloten door de creatie van een ruïnedorp van klei en leem. Het dorp met torens en kantelen, met (leem) putten en een kerk, is aangetast door de tand des tijds. Er wonen geen mensen in maar dieren zoals het geval is bij de leemputten. Het object en de foto’s van Willie Gelinck zijn te zien tijdens de expositie.

 

Expositie

De expositie wordt geopend op school op woensdag 28 november om 14.00 uur. Daarna is er gelegenheid om alles goed te bekijken tot 17.00 uur. Dat kan ook op donderdag 29 november van 14.15 tot 18.00 uur.


Terug

Vicariestraat 2

7137 MN Lievelde

0544-372635

antoniuslievelde@nullparaatscholen.nl