Project Leemputten groep 5 tot en met 8

Project Leemputten groep 5 tot en met 8

Vrijdag 7 september 2018

Hallo,

Heel kort voor de zomervakantie kregen we als school het aanbod om bijna geheel gratis deel te nemen aan een project “De Leemputten”.

Dit is een project waaraan we samen met opa’s en oma’s kunnen deelnemen. Ook de KBO en de Zonnebloem nemen deel aan dit project. Naast de natuureducatie en ons cultureel erfgoed, is het de bedoeling om verbinding te zoeken met jong en oud.

Dit past ook goed in het thema “Vriendschap” van de Kinderboekenweek.

Dit project vindt al zeer snel plaats en bestaat uit 5 bijeenkomsten van verschillende aard. Het mooiste zou zijn dat degene die zich opgeven, zoveel mogelijk aanwezig zijn bij de verschillende activiteiten. Mocht dit niet kunnen dan bent u toch altijd welkom op 1 van de onderdelen.

Er wordt gewerkt in 2 groepen bij het museum op dinsdag 18 september en tijdens de wandeling op dinsdag 2 oktober:

  • groep 5/6 met opa’s en oma’s aangevuld met de senioren uit Lievelde, vertrek beide dagen om 9.00 uur vanaf school.
  • Groep 7/8 met opa’s en oma’s aangevuld met de senioren uit Lievelde, vertrek beide dagen om 10.30 uur vanaf school.

Op maandag 8 oktober worden er verhalen en een stukje geschiedenis verteld aan de hand van foto’s. Hierbij is het de bedoeling dat verhalen uitgewisseld worden over vroeger en nu. Deze activiteit start met alle senioren en kinderen van groep 5 tot en met 8 om 10.00 uur op school. Rond 12.00 uur is deze activiteit afgelopen.

Op dinsdag 16 oktober gaan we met zijn allen kleien onder begeleiding van een kunstenaar. Deze activiteit zal ’s morgens plaatsvinden. Vanaf maandag 29 oktober worden de gemaakte kunstwerken tentoongesteld. Tijden en verdere informatie hierover volgt.

Wat betreft het vervoer hoopten we dat er voldoende opa’s en oma’s zouden zijn die kunnen rijden. Uit opgave tot nu toe is gebleken dat dit nog niet het geval is. Daarom kunt u zich als ouders ook opgeven om te rijden en bent u welkom om deel te nemen aan dit project. Dit kan middels hetzelfde opgaveformulier.

Voor de kinderen zou het leuk zijn dat grootouders deelnemen aan het project. Opgeven kan nog tot en met dinsdag 11 september.

 

Groetjes,

Gertrûd klein Avink
Ellen Tanck
Ellen Koskamp

                        


Terug

Vicariestraat 2

7137 MN Lievelde

0544-372635

antoniuslievelde@nullparaatscholen.nl