Goed en stabiel internet voor de school

Goed en stabiel internet voor de school

Vrijdag 20 oktober 2017

Beste Ouders/Verzorgers,

Het zal u niet ontgaan zijn dat er een glasvezelcampagne van CIF aan de gang is voor het buitengebied. In het buitengebied van Aalten/Oost Gelre staan we nu op 49 % van de benodigde 50 % om glasvezel, dus zeer snel en stabiel internet te kunnen krijgen. Internet is net als gas, water en licht een basisbehoefte geworden om de dagelijkse zaken voor particulieren en bedrijven goed te kunnen laten verlopen. Zonder internet heeft het buitengebied voor particulier en bedrijf geen toekomst.

Kinderen hebben wel de toekomst, sterker nog: zij zijn de toekomst!

De scholen zijn van het krijtbord overgegaan op het digibord en veel lespakketten draaien via de Ipad op het internet. Zo kunnen de vorderingen van de leerlingen beter in de gaten gehouden worden en sluit de basisschool straks beter aan op het vervolgonderwijs. Onze scholen zitten dan ook te springen om een goed en stabiel internet, met onbegrensde capaciteit. De huidige COAX aansluiting zal dan ook binnen afzienbare tijd onvoldoende capaciteit kunnen bieden. Daarom hebben een aantal scholen CIF gevraagd of het mogelijk is om ook de scholen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.

CIF heeft toegestemd om ook de scholen aan te willen sluiten op het glasvezelnetwerk! Hier zitten wel wat voorwaarden aan, omdat hier veel extra kosten mee gemoeid zijn. Voor de scholen geldt in een aantal gevallen een extra bijdrage voor de school.

In alle gevallen geldt: Er moet geen 50 procent, maar 60 procent van de inwoners in Aalten/OostGelre glasvezel willen.

Dus daarom proberen we ook de laatste twijfelaars over de streep te trekken, want het moet er komen. Voor alle inwoners én voor de scholen. We willen toch zeker een toekomstperspectief hebben voor onze kinderen! Stop dan nu met twijfelen en laat u informeren!

Dus: Woont u in het buitengebied van Aalten/Oostgelre? Hebt u nog geen glasvezelabonnement afgesloten? Dan is dit laatste kans voor u!

Kijk op https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/aalten-en-oost-gelre/ voor de laatste inloop-aanmelddagen en de deelnemende verkooppunten.

Ambassadeurs "Glasvezel Buitenaf"

Terug

Vicariestraat 2

7137 MN Lievelde

0544-372635

info@nullantoniuslievelde.nl